neděle 20. ledna 2019

Fitness priorita číslo jedna

Kdysi jsem napsal článek o čtyřech pilířích, na kterých podle mě stojí úspěch v hubnutí, takové čtyři fitness dohody: jez zdravě, cvič tvrdě, pracuj poctivě a spi kvalitně. Dnes musím tyto dohody přehodnotit. Snad za to může fakt, že brzy vstávám do práce, nebo spíš, že včera soused řádil (teda dneska) tak do dvou do rána a já teď mžourám očima a nic se mi nechce, plány na běžky padly, fitko taky, proflákaná neděle sice může znít fajn, ale dneska z toho nadšený nejsem. Musím tedy změnit priority.

Jako první základ úspěchu považuju tedy kvalitní spánek. Když nejste vyspaní, pak se vám nic nechce, moc toho nenacvičíte. Když máte málo energie, tak na velké váhy zapomeňte. Jste ve větším stresu, těžko překonáváte lenost, reagujete rychlostí lenochoda po třech bypassech, prostě zmar, bída, zoufalství a stesk po posteli.

V průběhu spánku se tělo regeneruje, nabírá síly, tudíž musí při tom spalovat energii, tedy i tuky, takže vlastně spaním hubnete - ach jak sladké to hubnutí může být, škoda, že budík tak často tomu hubnutí brání. Během spánku navíc toho moc nenajíte. Vůbec nic nepřiberete, ani když se vám zdá o tom, jak si pochutnáváte na tom nádherném čokoládovém dortu se šlehačkou, který máte v lednici - pokud ovšem nejste náměsíční a ten dort skutečně nežerete a myslíte si, že se vám o tom jen zdá.

Takže dopřávejte si kvalitní porci spánku, nechte si zdát o čokoládovém dortu a zítra si pořádně zacvičte a třeba vás nakopne sladká snídaně... ;-)


"INSTANTNÍ" OVESNÉ VLOČKY

Co potřebuju?
50 g jemných ovesných vloček
25 g cfm proteinu (nejlépe čokoládového)
10 g mandlí
5 g sušené syrovátky
na dochucení: kakao, skořice

Jak na to?
Vločky smícháme s proteinem, nakrájenými mandlemi a syrovátkou, přidáme skořici a zalijeme horkou vodou (nemusí být vřící), promícháme a necháme chvilku odstát. Ideální si namíchat do krabičky a v práci zalít vodou.

Teoretické hodnoty:
1350 kJ, bílkoviny 30 g, sacharidy 40 g, tuky 10 g.

Bré chutnání!

Žádné komentáře:

Okomentovat