středa 2. ledna 2019

Planková teorie cestování časem

Mezi svátky jsem viděl dokument, který rozebíral možnosti cestování časem. Celkem zajímavé úvahy Stephena Hawkinga a dalších známých vědců... úplně jsem nechápal, proč to ti vědci pořád řeší. Vždyť my fitnesáci, kteří zařazují do svých cvičebních programů plank, dobře víme, že čas je velice relativní a umíme ho celkem slušně zpomalovat. Dnes jsem si to opět potvrdil. Plank je cvik, který odporuje mnoha fyzikálním zákonům.

Prvním typickým úkazem je, že čím déle v planku setrváváte, tím pomaleji běží čas. Plank mění minuty ve vteřiny, hodiny v minuty. Třeba dnes jsem v planku strávil hodinu, stopky přitom ukazovaly minutu a třináct vteřin. I Einstein by čuměl.

Další běžným úkazem je prudký nárůst gravitačního zrychlení v oblasti zad, který opět sílí tím více, čím déle v planku jste. Zpočátku se zdá, že máte na zádech medicinbal, který se však celkem rychle začne měnit v menší planetu.


A třetím úkazem, který nevyhnutelně následuje po předchozím úkazu, je malý velký třesk, podle toho, jak těžcí jste. Například, u mě je to větší velký třesk. Ten nastává po selhání ručního ovládání vašeho těla. Po dopadu se pak uvolní taková energie, že v některém paralelním časoprostoru jistě vznikne nový vesmír a dvě červí díry k tomu.

Plank tedy mohu doporučit všem vědecky založeným lidem. Stojí za prozkoumání další úkazy doprovázející navození stavu planku. S jakými máte zkušenosti vy?


2 komentáře:

  1. Fuj, ten znam! U me ho doprovazi nahromadeni vsech negativnich skrytych emoci, takze je novy vesmir po dopadu casto vyprovazen nadavkami a kletim, ktere udivi i me samotnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně si to umím představit, ty kvanta uvolněné temné energie, však i ty jsou potřeba, aby ve vesmírech zůstala zachována rovnováha.

      Vymazat